Tränarna

Här kommer en presentation av våra tränare:

Åsa Widarsson

profilbild_asa_croppedJag har tidigare tränat löpning som komplement till andra idrotter men sedan ungefär fem år är löpningen mitt huvudintresse.

Anledningen till att jag uppskattar löpningen så mycket är att det är enkelt, avslappnande och bitvis riktigt jobbigt. Jag har upptäckt hur roligt och inspirerande det är att träna löpning tillsammans med andra.

Mitt mål den här säsongen är att förbättra mina tider på 5- och 10 km. Jag tycker det även är mycket givande att inspirera andra till träning och löpning.

Peter Hall

För profilbild_peter_croppedmig är löpning den mest tillgängliga träningsformen och ett bra sätt att komma nära naturen. Jag kan starta rundan direkt utanför dörren och mina favoritslingor i Linköping går på Tinnerös stigar.

Löpning är även en social aktivitet och genom att springa tillsammans med andra så blir träningen mycket roligare samtidigt som man hjälper varandra att bli bättre.

Jag är utbildad löptränare och har även många års erfarenhet av egen träning mot lopp på olika distanser, främst milen upp till maraton. I Runner hoppas jag kunna hjälpa fler att hitta sin väg till löpningen.

Sofia Rosenquist

Profilbild_Sofia_croppedJag började löpträna då jag gick med i en friidrottsklubb på mellanstadiet. Sedan dess har jag tränat olika mycket i olika perioder, men alltid kommit tillbaka till löpningen eftersom jag tycker att det är den roligaste grenen.

Den typ av löpning jag gillar mest är långdistanslöpning eftersom den får mig att koppla av och njuta av nuet, gärna i en vacker naturmiljö. Det är även ett bra sätt att utmana sig själv och uppnå nya mål.

 Jag vill gärna inspirera andra till att finna den härliga känslan man får av löpning och att man med hjälp av löpteknik och rätt träning kan förbättra sig mer än vad man tror.

Ingemar Andersson

Profilbild_Ingemar_croppedLöpare har jag varit sedan 1987 då jag gjorde mitt första Lidingölopp. Sedan dess har det blivit tiotalet till, tiotalet marathonlopp samt ett oräkneligt antal andra lopp.

Att springa hemmavid för att bearbeta och rensa huvudet efter en arbetsdag, att delta i ett gemensamt träningspass där man pressar sig lite extra och träffar andra med samma intresse, att upptäcka en ny plats genom löpning när man är på resande fot, allt detta gör att löpning är min sport.

Som tränare i Runner hoppas jag kunna förmedla mina erfarenheter ifrån 30 år som löpare.

Gunilla Ekholm

profilbild_gunilla_croppedJag är löpare sedan 7 år tillbaka, innan spelade jag mest fotboll. Jag började träna löpning
då ett av mina barn gick med i Akele. Det ledde till att under tiden ungdomarna tränade sprang även vi föräldrar. Sedan började jag anmäla mig till olika lopp när jag ändå skjutsade till tävlingarna.
På den vägen är det och idag springer jag allt mellan 5km lopp till marathon.

Det roligaste med träningarna förutom att man mår bra är att träffa alla människor i olika åldrar med olika bakgrunder men med ett gemensamt intresse, LÖPNINGEN.

 Lisa Gylemo

profilbild_lisa_croppedMitt löparjag mår som allra bäst när jag lämnar asfalten och ger mig ut på stigarna. Löpturen får gärna innehålla teknisk terräng, jobbiga backar och fina vyer. Äventyr är ett ord som genomsyrar min löpning och framför allt de spännande lopp jag springer.

Som löptränare hoppas jag kunna inspirera och motivera samtidigt som jag bjuder på ett givande pass, både tekniskt och fysiskt.